Inbouwspots voor uw plafond

Inbouwspots in het plafond zijn energie zuinig.


Factoren die een rol spelen bij de hoeveelheid inbouwspots die je nodig hebt

Om een indicatie te krijgen van de hoeveelheid inbouwspots die je nodig hebt, kun je gebruik maken van een ezelsbruggetje: 1 watt aan inbouwspots per vierkante meter van je ruimte. Er zijn echter heel veel factoren die ook een rol spelen bij het bepalen van de hoeveelheid lampen die je nodig hebt om een goede verlichting in je ruimte te creëren. In dit artikel zullen we enkele van deze factoren toelichten.

Het aantal ramen in de ruimte

Wanneer een ruimte veel en grote ramen heeft, zal er overdag natuurlijk meer licht binnenvallen. Door deze hoeveelheid natuurlijk licht, zijn er minder inbouwspots in de ruimte nodig. ’s Avonds geldt dit natuurlijk niet, maar voor overdag is de hoeveelheid ramen wel een factor om rekening mee te houden.

De plafondhoogte

We kunnen er vanuit gaan dat een standaard plafond in een woonkamer en de rest van het huis ongeveer 2,50 meter is. Het kan natuurlijk dat het plafond bij jou thuis hoger is dan dit. Wanneer dit het geval is, heb je meer inbouwspots nodig om dezelfde hoeveelheid licht de vloer te laten bereiken. Heb je een lager plafond, dan heb je minder inbouwspots nodig.


De kleuren in de ruimte

Ook de kleuren van de ruimte spelen een grote rol bij het bepalen van de hoeveelheid inbouwspots die je nodig hebt. Zijn de kleuren van je muren, plafond en vloer lichte tinten of wit? Dan zal het licht goed reflecteren, waardoor je minder inbouwspots nodig hebt. Maar heb je meer donkerdere kleuren in je huis, dan heb je juist wat meer spots nodig.

Het merk en het type inbouwspots

De hoeveelheid licht die een spot geeft, kan ook nog per merk verschillen, ondanks dat ze dezelfde wattage hebben. Niet elke led spot gebruikt namelijk de volledige wattage om licht te kunnen produceren. Doet dit het wel, dan zullen de inbouwspots sneller uitbranden. Let dus op het merk en het type bij het kiezen van jouw inbouwspots.

Bespaar geld met inbouwspots

Het verbouwen van een ruimte in het huis of zelfs van een enkele kamer is duur. Overal zitten kosten aan en elke dag ontdek je weer een nieuwe kostenpost. Ook nadat de kamer of het huis af is, blijven sommige aspecten van de verbouwing geld kosten. Er is echter een manier om te besparen op de kosten bij de verbouwing én op de kosten na de verbouwing! De oplossing is simpel: kies voor inbouwspots

De voordelen van inbouwspots tijdens de verbouwing

 

Als je kiest voor led lampen of andere led verlichting, heb je daar tijdens de verbouwing al profijt van. Zo zijn led spots bijvoorbeeld niet duur in de aanschaf en zijn ze gemakkelijk te installeren. Een ander voordeel is dat ze fel licht geven en spat waterdicht zijn! Tijdens de verbouwing kun je hier dus al je voordeel uithalen.


De voordelen van inbouwspots na de verbouwing

 

De belangrijkste voordelen van inbouwspots komen pas na de verbouwing boven water. Het mooie van deze led lampen is namelijk dat ze ontzettend energiezuinig zijn! Ze gaan vele malen langer mee dan andere lampen (een led lamp gaat wel 25 – 50 maal langer mee dan een gloeilamp!), waardoor je dus niet om de paar maanden een nieuwe hoeft te kopen. Verder is het zo dat inbouwspots zuinig omgaan met de energie die ze gebruiken, dat zie je terug op je energierekening! Tot slot zijn inbouwspots beter voor het milieu dan andere lampen. Ze zijn dus duurzaam, gaan langer mee dan andere lampen en ze zijn milieuvriendelijk.

Geld besparen met inbouwspots

 

Door te kiezen voor inbouwspots bespaart u tijdens te verbouwing al geld – deze lampen zijn immers goedkoper dan andere lampen – maar ook na de verbouwing blijft u geld besparen! inbouwspots gaan langer mee dan andere lampen en verbruiken zuiniger.