Inbouwspots voor uw plafond

Inbouwspots in het plafond zijn energie zuinig.

Inbouwspots led bij bordspellen

Wie houdt er nu niet van: een gezellige bordspellen-avond met de vrienden, de hele familie of gewoon met het gezin. Spelletjes zijn leuk voor jong en oud, en ook de komst van de technologie kan niet voorkomen dat er eens in de zoveel tijd wordt teruggekeerd naar een ouderwetse avond zonder computer en tv en mét bordspellen.

Er is alleen één vorm van technologie die bij zo’n avond wel belangrijk is: goede verlichting. Inbouwspots led kunnen hier gelukkig bij helpen. Deze milieuvriendelijke lampen zijn niet alleen mooi, maar zorgen ook voor helder licht waarbij je de bordspellen goed kunt zien en hebben vele andere voordelen.

Heldere inbouwspots led voor bij bordspellen

Dobbelstenen, kleine vakjes op het speelbord, kaarten met informatie of opdrachten; een bordspellen avond is een bezigheid waarbij je voldoende licht nodig hebt om alles goed te kunnen zien. Inbouwspots led zorgen voor zo’n mooie, heldere verlichting, waarbij ook nog eens weinig energie wordt verbruikt. Op deze manier kun je met inbouwspots led je spelletje goed zien, terwijl je ook nog eens goed bezig bent voor het milieu!
Het is al helemaal ideaal als je ook nog kantelbare inbouwspots led bij de tafel hebt geïnstalleerd. Deze kun je draaien binnen de armatuur, zodat je altijd licht hebt op de plek waar je dat nodig hebt. Door de inbouwspots led in de richting van het speelbord te kantelen, kan iedereen alles goed zien.

Sfeervolle inbouwspots led voor bij bordspellen

Sommige bordspellen vereisen iets minder inspanning. Al helemaal wanneer het iets later op de avond wordt, is het fijn om zo’n spel te kunnen spelen, waarbij je gewoon lekker kunt ontspannen. Ook hierbij kunnen inbouwspots led zorgen voor een passende verlichting. Bordspellen spelen bij kaarslicht is natuurlijk allang verleden tijd, maar met behulp van inbouwspots led kun je deze sfeer gemakkelijk weer terughalen. Gebruik hiervoor warm witte led spots, eventueel met een dimbare functie. Op deze manier creëer je met inbouwspots led een warme en gezellige sfeer aan tafel, net als vroeger bij het spelen van een bordspel!

Led spots: inbouw of opbouw?

Waar led verlichting vroeger nog werd geassocieerd met koude verlichting die werd gebruikt in ziekenhuizen en evenementenhallen, zijn led spots nu een van de meest gebruikte vormen van verlichting in Nederland. Met de technologie van nu zijn led spots in staat om mooi helder, of juist warm licht uit te stralen in elk interieur. Of je nu een klassieke of een moderne kamer hebt, led spots komen hierin altijd tot hun recht. En daarnaast zijn ze ook nog eens erg duurzaam! Bij de aanschaf van led spots voor in je huis, kom je twee verschillende soorten tegen: led inbouwspots en led opbouwspots. Wat is het verschil? En welke kun je het best gebruiken?


Uiterlijk van de verschillende soorten led spots

De naam van de beide soorten led spots zegt het eigenlijk al: inbouwspots worden als het ware in het plafond ingebouwd, terwijl opbouwspots op het plafond zelf worden geplaatst. Led inbouwspots hebben daarom een platte afwerking, die in een passend gat in een verlaagd plafond kan worden geplaatst. Hierdoor zie je niet veel van de led spots zelf terug; maar zie je voornamelijk de verlichting die de led spots door de kamer verspreiden. Led opbouwspots aan de andere kant, steken wel uit. Hierdoor zie je wat meer van de lamp zelf. Koop je dus een mooie lamp, dan kun je deze mooi in de kamer laten stralen, goed zichtbaar voor iedereen. Vaak zijn led opbouwspots ook nog vrij draaibaar, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de lichtbundel van de led spots.

Prijs van de verschillende soorten led spots

Beide soorten led spots maken gebruik van led-verlichting, dus qua energiekosten zal er geen prijsverschil tussen de lampen zijn. Bij de aanschaf van de twee soorten led spots zal je echter wel prijsverschillen kunnen verwachten: over het algemeen kosten led opbouwspots iets meer dan led inbouwspots. Hiervoor krijg je dus wel een lamp die goed zichtbaar is in de ruimte, dus de aanschaf van led opbouwspots zou een goede investering kunnen zijn in het uiterlijk van je interieur! Het is dus maar net welke soort led spots jij zelf prefereert. Bij www.ledinbouwspotsleds.nl vindt u beide soorten en helpt met u graag verder.

Factoren die een rol spelen bij de hoeveelheid inbouwspots die je nodig hebt

Om een indicatie te krijgen van de hoeveelheid inbouwspots die je nodig hebt, kun je gebruik maken van een ezelsbruggetje: 1 watt aan inbouwspots per vierkante meter van je ruimte. Er zijn echter heel veel factoren die ook een rol spelen bij het bepalen van de hoeveelheid lampen die je nodig hebt om een goede verlichting in je ruimte te creëren. In dit artikel zullen we enkele van deze factoren toelichten.

Het aantal ramen in de ruimte

Wanneer een ruimte veel en grote ramen heeft, zal er overdag natuurlijk meer licht binnenvallen. Door deze hoeveelheid natuurlijk licht, zijn er minder inbouwspots in de ruimte nodig. ’s Avonds geldt dit natuurlijk niet, maar voor overdag is de hoeveelheid ramen wel een factor om rekening mee te houden.

De plafondhoogte

We kunnen er vanuit gaan dat een standaard plafond in een woonkamer en de rest van het huis ongeveer 2,50 meter is. Het kan natuurlijk dat het plafond bij jou thuis hoger is dan dit. Wanneer dit het geval is, heb je meer inbouwspots nodig om dezelfde hoeveelheid licht de vloer te laten bereiken. Heb je een lager plafond, dan heb je minder inbouwspots nodig.


De kleuren in de ruimte

Ook de kleuren van de ruimte spelen een grote rol bij het bepalen van de hoeveelheid inbouwspots die je nodig hebt. Zijn de kleuren van je muren, plafond en vloer lichte tinten of wit? Dan zal het licht goed reflecteren, waardoor je minder inbouwspots nodig hebt. Maar heb je meer donkerdere kleuren in je huis, dan heb je juist wat meer spots nodig.

Het merk en het type inbouwspots

De hoeveelheid licht die een spot geeft, kan ook nog per merk verschillen, ondanks dat ze dezelfde wattage hebben. Niet elke led spot gebruikt namelijk de volledige wattage om licht te kunnen produceren. Doet dit het wel, dan zullen de inbouwspots sneller uitbranden. Let dus op het merk en het type bij het kiezen van jouw inbouwspots.

Bespaar geld met inbouwspots

Het verbouwen van een ruimte in het huis of zelfs van een enkele kamer is duur. Overal zitten kosten aan en elke dag ontdek je weer een nieuwe kostenpost. Ook nadat de kamer of het huis af is, blijven sommige aspecten van de verbouwing geld kosten. Er is echter een manier om te besparen op de kosten bij de verbouwing én op de kosten na de verbouwing! De oplossing is simpel: kies voor inbouwspots

De voordelen van inbouwspots tijdens de verbouwing

Als je kiest voor led lampen of andere led verlichting, heb je daar tijdens de verbouwing al profijt van. Zo zijn led spots bijvoorbeeld niet duur in de aanschaf en zijn ze gemakkelijk te installeren. Een ander voordeel is dat ze fel licht geven en spat waterdicht zijn! Tijdens de verbouwing kun je hier dus al je voordeel uithalen.


De voordelen van inbouwspots na de verbouwing

De belangrijkste voordelen van inbouwspots komen pas na de verbouwing boven water. Het mooie van deze led lampen is namelijk dat ze ontzettend energiezuinig zijn! Ze gaan vele malen langer mee dan andere lampen (een led lamp gaat wel 25 – 50 maal langer mee dan een gloeilamp!), waardoor je dus niet om de paar maanden een nieuwe hoeft te kopen. Verder is het zo dat inbouwspots zuinig omgaan met de energie die ze gebruiken, dat zie je terug op je energierekening! Tot slot zijn inbouwspots beter voor het milieu dan andere lampen. Ze zijn dus duurzaam, gaan langer mee dan andere lampen en ze zijn milieuvriendelijk.

Geld besparen met inbouwspots

Door te kiezen voor inbouwspots bespaart u tijdens te verbouwing al geld – deze lampen zijn immers goedkoper dan andere lampen – maar ook na de verbouwing blijft u geld besparen! inbouwspots gaan langer mee dan andere lampen en verbruiken zuiniger.